Blomkålsgratin med krydderurtesteaks
4 pers.
50-60 min.

Beskrivelse

Hvem elsker ikke en lækker og cremet blomkålsgratin? I denne opskrift får du vores blomkålsgratin med skinke og saftige krydderurte-steaks lavet på skiver af flæsk. Opskriften er et nymodens twist på en rigtig mormor-klassiker, hvor vi har tilføjet hvidløg, citron og masser af krydderurter for at give retten et friskt pift. Retten er perfekt som aftensmad til hele familien. Velbekomme!

Ingredienser

1 stk. Blomkåls Gratin
4-8 skiver flæsk uden svær
ca. 1 dl hakkede krydderurter: f.eks. persille, timian, purløg, rosmarin
2 fed hakket hvidløg
1 citron
2 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Tilbered Gratinen efter anvisning på posen. Imens bankes flæskeskiverne let med en kødhammer el.lign. til ca. 1/2 cm. tykkelse. Bland krydderurter og hvidløg. Tilsæt finthakket skal fra en halv citron. Panér flæskeskiverne i krydderurteblandingen. Steg flæsket på en varm pande med lidt olie i ca. 1-2 min. på hver side til de er gyldne (krydderurterne må ikke branke) . Serveres straks med den bagte gratin.

Tips! Dryp de stegte skiver flæsk med citronsaft og lidt olivenolie, og riv evt. lidt god parmesan ost over både kød og gratin.

Produkt i opskrift

Blomkålsgratin
OKSEKØD & GRØNSAGER