Sweet Potato falafel med avocadohummus og Dukkah-krydderi
10 pers.
15-20 min.
Beskrivelse
Hummus og falafler er en perfekt kombination! I denne opskrift får du vores Sweet Potato Falalfel med avocadohummus og Dukkah-krydderi. Den hjemmelavede avocadohummus går godt som dyppelse de sprøde veganske Sweet Potato Falafeler. Avocadohummus kan sagtens erstattes af almindelig hummus lavet på kikærter.
Du kan enten servere retten som portionsanrettet eller ta-selv på kantinens frokostbuffet.
Velbekomme!
Du kan enten servere retten som portionsanrettet eller ta-selv på kantinens frokostbuffet.
Velbekomme!
Ingredienser
30 stk. Sweet potato falafel
Avocadohummus:
1 ds. Kikærter
2 modne avocadoer
2 fed pillet hvidløg
3 spsk. olivenolie
citronsaft
Salt og peber
Dukkah-krydderi:
150 g nødder/kerner. F.eks. solsikke, hasselnød, pistacie, sesam
1/2 spsk. stødt korianderfrø
1/2 spsk. chiliflager
1/2 spsk. spidskommen
Salt og peber
Avocadohummus:
1 ds. Kikærter
2 modne avocadoer
2 fed pillet hvidløg
3 spsk. olivenolie
citronsaft
Salt og peber
Dukkah-krydderi:
150 g nødder/kerner. F.eks. solsikke, hasselnød, pistacie, sesam
1/2 spsk. stødt korianderfrø
1/2 spsk. chiliflager
1/2 spsk. spidskommen
Salt og peber
Fremgangsmåde
Sweet Potato Falafel tilberedes efter anvisning på posen.
Avocadohummus:
Blend 4/5 af kikærterne med lidt af vandet fra dåsen og gem resten til at justere konsistens med til sidst.
Tilsæt grofthakket avocadokød, hvidløg og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og lidt peber.
Dukkah: Rist kerner og nødder på en tør pande og tilsæt krydderierne til sidst, så de blot varmes. Blendes herefter i en lille hurtighakker/blender i ca. 5 sek. Fritér 1/5 af de kogte kikærter i varm olie, ca. 2 min. afdryppes og krydres med salt.
Anret falaflerne dekorativt med avocadohummusen og drys med Dukkahkrydderiet og de frittede og sprøde kikærter
Tips!
Serveres eventuelt med grofthakket persille, oliven og lidt citronbåde
Avocadohummus:
Blend 4/5 af kikærterne med lidt af vandet fra dåsen og gem resten til at justere konsistens med til sidst.
Tilsæt grofthakket avocadokød, hvidløg og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og lidt peber.
Dukkah: Rist kerner og nødder på en tør pande og tilsæt krydderierne til sidst, så de blot varmes. Blendes herefter i en lille hurtighakker/blender i ca. 5 sek. Fritér 1/5 af de kogte kikærter i varm olie, ca. 2 min. afdryppes og krydres med salt.
Anret falaflerne dekorativt med avocadohummusen og drys med Dukkahkrydderiet og de frittede og sprøde kikærter
Tips!
Serveres eventuelt med grofthakket persille, oliven og lidt citronbåde