Historien om daloon

Helt fra begyndelsen

En enkeltbillet til den transsibiriske jernbane i 1935, med et ønske om at studere landbrug i Danmark, en ”stor drage” og bl.a. en kinesisk revolution, der lige kom i vejen. Dét er opskriften på et rigtigt eventyr.

Et personligt eventyr for Sai-Chiu Van der endte i Danmark, og et virksomhedseventyr der startede mange tusinde kilometer hjemmefra med udgangspunkt i kinesiske forårsruller.

Virksomhedseventyret, der kom til at hedde Daloon (den store drage på kinesisk), startede 1960 med at Sai-Chiu Van lavede forårsruller hjemme i sin kælder. Forårsruller, som blev solgt fra en pølsevogn i Tivoli. Van var på mange måder forud for sin tid og man kan sige, han på den måde, allerede dengang, bragte det asiatiske streetfood koncept til Danmark.

Daloooon – ligger godt maven

Danskerne tog hurtigt de eksotiske forårsruller, fyldt med gode råvarer til sig og den røde pose blev hurtigt en del af danskernes middagsborde. Daloon opnåede kultstatus i 80’erne og 90’erne – både gennem reklamerne, der fik danskerne til at sige ”Daloooon – ligger godt maven” og gennem de ikoniske tv-udsendelser som Sonny Souffle Chok show, hvor brødrene Bisp kørte voldsom Volvo og ville have soja i rullen. I år nåede kulten sit nuværende højdepunkt da Daloons klassiske forårsruller spillede en rolle i den seneste Klovn film.

Den dag i dag er den klassiske forårsrulle stadig en af favoritterne. Daloon er dog meget andet end den klassiske rulle. Spring Rolls til ovn i nye og i kendte smagsvarianter, talrige veggie produkter og masser af snack produkter til enhver lejlighed. Fælles for alle er dog at de er gode indeni og fyldt med gode råvarer.

… og der ligger mange nye, lækre produkter klar til fremtiden, så Daloon kan fortsætte eventyret.

HUSKER DU?

Ligger stadig godt i maven

Siden Sai-Chui Vans forårsruller for første gang blev solgt i Tivoli i 1960, har Daloon begejstret både store og små med eksotisk velsmag. Med Daloons sprøde og smagfulde forårsruller, samosas, og veggie burgere kan du på ingen tid servere smage fra hele verden hjemme i dit eget køkken.