Den perfekte Nacho Burger
2 pers.
25-30 min.
Beskrivelse
Findes der noget som den perfekte vegetarburger? Det gør der helt bestemt! Denne opskrift har nemlig alt, hvad en god vegetarburger skal indeholde. Grøntsagsbøffen er lavet på ris, cheddar og jalapenos, bollen er brioche, og det sprøde tilbehør er lavet af søde kartofler. Som det friske indslag får du en hjemmelavet tomat-avocado-salsa, der giver burgeren det hele nødvendige pift. Burgeren passer perfekt til en hyggelig fredag aften, men er også god hvis du skal dulme tømmermændene. Velbekomme!
Ingredienser
2 stk. Nacho Burger
2 stk. Brioche/burgerboller
2 skiver Cheddarost
300 g Rodfrugter f.eks. sød kartofler og gulerødder.
3 spsk. olie
Lidt salat – Iceberg eller hjertesalt kan fint bruges
Eventuelt lidt ketchup
Tomat-avokadosalsa:
1 tomat
½ avokado
¼ rødløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. lys sirup
2 stk. Brioche/burgerboller
2 skiver Cheddarost
300 g Rodfrugter f.eks. sød kartofler og gulerødder.
3 spsk. olie
Lidt salat – Iceberg eller hjertesalt kan fint bruges
Eventuelt lidt ketchup
Tomat-avokadosalsa:
1 tomat
½ avokado
¼ rødløg
2 tsk. olivenolie
1 tsk. lys sirup
Fremgangsmåde
Rodfrugterne skylles og skæres i fine tynde strimler og vendes herefter i olien og drysses med lidt salt. Herefter bages rodfrugterne i ovnen ved 225 grader i 25 min. Nacho Burgerne tilberedes efter anvisning på æsken. I de sidste 2 min. af tilberedningstiden ligges en skive cheddarost på hver af Nacho Burgerne.
Imens halveres og ristes burgerbollerne.
Start med at bygge burgeren op med lidt salat, derefter den gratinerede Nacho Burger og til sidst tomat-avokadosalsaen inden overbollen. Rodfrugt fritterne serveres som tilbehør, eventuelt med lidt ketchup.
Tomat-avokadosalsa:
Skyl og halver tomaten. Herefter fjernes kernerne og tomaten skæres i mindre stykker. Halver og skær avokadoen i mindre stykker. Avokado – og tomatstykkerne blandes sammen og smages til med olivenolie, lys sirup samt lidt salt og peber.
TIPS! Brug eventuelt den sidste halvdel af avokadoen i burgerne.
Imens halveres og ristes burgerbollerne.
Start med at bygge burgeren op med lidt salat, derefter den gratinerede Nacho Burger og til sidst tomat-avokadosalsaen inden overbollen. Rodfrugt fritterne serveres som tilbehør, eventuelt med lidt ketchup.
Tomat-avokadosalsa:
Skyl og halver tomaten. Herefter fjernes kernerne og tomaten skæres i mindre stykker. Halver og skær avokadoen i mindre stykker. Avokado – og tomatstykkerne blandes sammen og smages til med olivenolie, lys sirup samt lidt salt og peber.
TIPS! Brug eventuelt den sidste halvdel af avokadoen i burgerne.