Hvidkålsrouletter med cremet peberrodssauce, citron-persille kartofler
10 pers.
40-45 min.

Beskrivelse

En god gammel klassiker i en ny og moderne version! Sæt tænderne i denne appetitvækkende opskrift på Hvidkålsrouletter med tilhørende citron persille kartofler med en cremet og fyldig peberrodssauce.
Retten kan både portionsanrettes eller serveres på kantinen buffet. Velbekomme!


Ingredienser

10 stk. Hvidkålsrouletter
1,5 kg kartofler – pillet eller skrællet
¾ liter mælk
¼ liter fløde
1-2 spsk. sukker
2-3 spsk. eddike
50 g reven peberrod
2-3 spsk. maizenamel
1 citron (Må ikke være overfladebehandlet)
1 bundt persille – hakket
100 g smør

Fremgangsmåde

Hvidkålsrouletterne tilberedes efter anvisning på posen. Imens koges kartoflerne i vand med lidt salt. Mælk og fløde hældes op i en gryde og koges op, hvorefter det jævnes med maizenamel udrørt i en smule koldt vand. Smag saucen til med sukker og eddike, og krydr gerne med frisk reven peberrod efter smag. Spæd eventuelt saucen op med lidt af kogelagen fra de færdige hvidkålsrouletter, det giver en mere dyb smag. Tilsæt smør i en gryde med lidt vand (ca. 2-3 spsk. vand). Tilsæt de færdige kartofler og lad dem smørdampe i ca. 1-2 min. under låg. Lige inden servering tilsættes reven skal af citron og rigeligt med friskhakket persille. Smag evt. kartoflerne til med lidt salt, peber og citronsaft. Anrettes dekorativt på fad eller tallerken og toppes af med lidt ekstra finthakket persille og citronskal.

TIPS! Lidt dejlige dampede sæsongrøntsager kan være et fint supplement til retten


Produkt i opskrift

Hvidkålsrouletter