Mini Samosa med daddeldip og kikærte-rødbedesalat
10 pers.
25-30 min.

Beskrivelse

Hvem elsker ikke en lækker sprød samosa med dip? I denne opskrift får du vores sprøde veganske Mini Samosaer med daddeldip og kikærte-rødbedesalat. Rødbeder kan sagtens skiftes eller suppleres med andre af sæsonens rodfrugter.

Opskriften er perfekt til en kølig efterårsdag på kantinens frokostbuffet eller som portionsanretning.

Velbekomme!

Ingredienser

30 stk. Mini Samosa med grøntsager

Daddeldip:
100 g dadler – udstenet
1 dl. soyasauce
1 dl. madolie
2 fed hvidløg finthakket
½ rød chili finthakket
Lidt limesaft

Kikærte-rødbedesalat:
400 g kogte kikærter (1 dåse)
1 kilo rødbeder
1 lille bundt bredbladet persille
1 fintsnittet rødløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

Mini samosaerne med grøntsager tilberedes efter anvisning på emballagen. Kog rødbederne med skræl i vand med lidt salt i cirka 20-30 minutter til de er møre. Herefter afkøles rødbederne i koldt vand og skindet gnides af med fingrene. Skær rødbederne i små stykker og put dem i en salatskål med de drænede kikærter. Smages til med rødløg, æbleeddike, olivenolie, ahornsirup og salt. Drys masser af groft snittet persille over til sidst og server til samosaerne og daddeldippen.

Daddeldip:
Blend alle ingredienser, tilsæt evt. lidt vand for lind konsistens og smag til med lidt limesaft.

TIPS! – Har du lidt mandler eller valnødder, så drys lidt over salaten – det smager himmelsk.


Produkt i opskrift

Mini Samosa med grøntsager