Mini Samosa med daddeldip og kikærte-rødbedesalat
10 pers.
25-30 min.
Beskrivelse
Hvem elsker ikke en lækker sprød samosa med dip? I denne opskrift får du vores sprøde veganske Mini Samosaer med daddeldip og kikærte-rødbedesalat. Rødbeder kan sagtens skiftes eller suppleres med andre af sæsonens rodfrugter.
Opskriften er perfekt til en kølig efterårsdag på kantinens frokostbuffet eller som portionsanretning.
Velbekomme!
Opskriften er perfekt til en kølig efterårsdag på kantinens frokostbuffet eller som portionsanretning.
Velbekomme!
Ingredienser
30 stk. Mini Samosa med grøntsager
Daddeldip:
100 g dadler – udstenet
1 dl. soyasauce
1 dl. madolie
2 fed hvidløg finthakket
½ rød chili finthakket
Lidt limesaft
Kikærte-rødbedesalat:
400 g kogte kikærter (1 dåse)
1 kilo rødbeder
1 lille bundt bredbladet persille
1 fintsnittet rødløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. ahornsirup
Daddeldip:
100 g dadler – udstenet
1 dl. soyasauce
1 dl. madolie
2 fed hvidløg finthakket
½ rød chili finthakket
Lidt limesaft
Kikærte-rødbedesalat:
400 g kogte kikærter (1 dåse)
1 kilo rødbeder
1 lille bundt bredbladet persille
1 fintsnittet rødløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. olivenolie
1 spsk. ahornsirup
Fremgangsmåde
Mini samosaerne med grøntsager tilberedes efter anvisning på emballagen. Kog rødbederne med skræl i vand med lidt salt i cirka 20-30 minutter til de er møre. Herefter afkøles rødbederne i koldt vand og skindet gnides af med fingrene. Skær rødbederne i små stykker og put dem i en salatskål med de drænede kikærter. Smages til med rødløg, æbleeddike, olivenolie, ahornsirup og salt. Drys masser af groft snittet persille over til sidst og server til samosaerne og daddeldippen.
Daddeldip:
Blend alle ingredienser, tilsæt evt. lidt vand for lind konsistens og smag til med lidt limesaft.
TIPS! – Har du lidt mandler eller valnødder, så drys lidt over salaten – det smager himmelsk.
Daddeldip:
Blend alle ingredienser, tilsæt evt. lidt vand for lind konsistens og smag til med lidt limesaft.
TIPS! – Har du lidt mandler eller valnødder, så drys lidt over salaten – det smager himmelsk.