Samosa med grøntsager og harissa bagte squash
10 pers.
20-25 min.
Beskrivelse
Samosaer er både lækkert og utrolig nemt når det skal gå lidt stærkt! Prøv vores opskrift på Samosa med grøntsager og harissa bagte squash. I denne opskrift har vi brugt squash men du kan fint udskifte squash med rodfrugter som gulerod, pastinak eller jordskokker. Drys eventuelt med lidt ekstra chili for en mere spicy smag.
Du kan enten servere retten portionsanrettet i bæredygtige paptallerkner eller anrettet på serveringsfade på kantinens frokostbuffet.
Velbekomme!
Du kan enten servere retten portionsanrettet i bæredygtige paptallerkner eller anrettet på serveringsfade på kantinens frokostbuffet.
Velbekomme!
Ingredienser
20 stk. Samosa med grøntsager
3-4 squash
Harissa bagte squash:
2-3 røde peber skåret i mindre stykker
saft af ½ citron – ca. 2 spsk.
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. kanel
ca. 1 dl. madolie
1 lille bundt frisk mynte og koriander
Lidt salt og sukker
3-4 squash
Harissa bagte squash:
2-3 røde peber skåret i mindre stykker
saft af ½ citron – ca. 2 spsk.
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt korianderfrø
1 tsk. kanel
ca. 1 dl. madolie
1 lille bundt frisk mynte og koriander
Lidt salt og sukker
Fremgangsmåde
Samosa med grøntsager tilberedes efter anvisning på posen. Skær squash i grove stykker, og fordel dem i et ovnfast fad.
Harissa: Blend peberfrugt, hvidløg, chili, olie og de tørrede krydderier sammen.
Tilsæt de friske krydderurter og blendes igen, men kun 5-10 sek. så Harissa’en bliver til en grov pasta.
Smag til med sukker og salt. Halvdelen blandes med squash og bages i ovnen sammen med Samosa.
Anrettes og den anden halvdel af Harissa serveres i skåle.
Tips!
Squash kan også fint udskiftes med forskellige rodfrugter, som f.eks. gulerod, pastinak eller jordskokker
Harissa: Blend peberfrugt, hvidløg, chili, olie og de tørrede krydderier sammen.
Tilsæt de friske krydderurter og blendes igen, men kun 5-10 sek. så Harissa’en bliver til en grov pasta.
Smag til med sukker og salt. Halvdelen blandes med squash og bages i ovnen sammen med Samosa.
Anrettes og den anden halvdel af Harissa serveres i skåle.
Tips!
Squash kan også fint udskiftes med forskellige rodfrugter, som f.eks. gulerod, pastinak eller jordskokker