Samosas med Edamamebønner og indisk grøn chutney
10 pers.
15-20 min.
Beskrivelse
Sæt tænderne i denne nemme og lækre opskrift med Daloons samosaer, edamamebønner og indisk grøn chutney. Den hjemmelavede indiske grønne chutney er spækket med velsmag og fuldender retten som det cremede og spicy element. Afslutningsvis kan retten drysses med kokosflager og ekstra koriander for at give ekstra smag og crunch.
Retten kan enten serveres som portionsanrettet i bowls eller som elementer på kantinens buffet.
Retten kan enten serveres som portionsanrettet i bowls eller som elementer på kantinens buffet.
Ingredienser
30 stk. Samosas med grøntsagsfyld
500 g. Hele edamamebønner
Lidt olie
1 stk. Iceberg salat eller frisk spinat
Lidt kokosflager
Indisk grøn chutney
1 stor håndfuld koriander
1 lille håndfuld frisk mynte
1-2 grønne snack peber
½ - 1 lille grøn chili – alt efter smag
½ spidskommen
3 spsk. kokosmel
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
500 g. Hele edamamebønner
Lidt olie
1 stk. Iceberg salat eller frisk spinat
Lidt kokosflager
Indisk grøn chutney
1 stor håndfuld koriander
1 lille håndfuld frisk mynte
1-2 grønne snack peber
½ - 1 lille grøn chili – alt efter smag
½ spidskommen
3 spsk. kokosmel
2 fed hvidløg
2 tsk. sukker
1 spsk. limesaft
Fremgangsmåde
Samosaerne med grøntsagsfyld tilberedes efter anvisning på posen. Edamamebønnerne koges i letsaltet vand i ca. 2 min. hvorefter de vendes i lidt olie og salt. Salaten skylles og snittes fint.
De varme samosaer anrettes i små portionsskåle med lidt salat og edamamebønnerne. Den indiske chutney serveres som tilbehør i små skåle. Drys eventuelt anretningen med lidt ekstra koriander og kokosflager.
Indisk grøn chutney:
Skyl og rens de grønne snack peber og chili for frø. Hak herefter peber, chili, frisk mynte, hvidløg og koriander groft, og blend 1/3 sammen med spidskommen, kokosmel, sukker og limesaft til det har en jævn konsistens. Afslutningsvis blendes den sidste 2/3 af krydderurterne med, tilføj gerne lidt vand undervejs så chutneyen får en god dip konsistens.
TIPS! Koriander kan fint erstattes af bredbladet persille
De varme samosaer anrettes i små portionsskåle med lidt salat og edamamebønnerne. Den indiske chutney serveres som tilbehør i små skåle. Drys eventuelt anretningen med lidt ekstra koriander og kokosflager.
Indisk grøn chutney:
Skyl og rens de grønne snack peber og chili for frø. Hak herefter peber, chili, frisk mynte, hvidløg og koriander groft, og blend 1/3 sammen med spidskommen, kokosmel, sukker og limesaft til det har en jævn konsistens. Afslutningsvis blendes den sidste 2/3 af krydderurterne med, tilføj gerne lidt vand undervejs så chutneyen får en god dip konsistens.
TIPS! Koriander kan fint erstattes af bredbladet persille